Kako začeti z trgovanjem v eToro-vem družabnem investicijskem omrežju!

Kot vodilni v družabnem trgovanju, eToro ponuja preprost, pregleden in zanesljiv način trgovanja z delnicami, valutami, zlatom, nafto in indeksi na spletu. Oglejte si, kdo trguje s čim in katere investicije opravlja. Vse to v realnem času. Sledite trgovanju traderjev z najboljšimi rezultati in samodejno kopirajte trgovanje najboljših trgovcev. To je sodoben način trgovanja.

Pridruženih je že več kot 10 milijona uporabnikov po vsem svetu, saj so z preprostim načinom trgovanja, naredili finančni trgi dostopen prav vsem. V družabno trgovalno omrežje se zato vključujejo uspešni trgovci, prav tako kot začetniki, ki jih kopirajo in oboji ustvarjajo profit.

Sledi najboljšim traderjem in naj oni delajo za tebe. V eToro-tovi družabni mreži traderjev lahko vsakdo sodeluje v trgovanju, tudi brez potrebnega znanja in učenja sodobnega internetnega trgovanja z valutami. Pridruži se jim.

eToro družabno trgovalno omrežje

eToro je družabno omrežje, podobno kot so Facebook, Twitter, YouTube… Razlika je v tem, da si namesto slik, komentarjev in lajkov z vašimi simpatijami in prijatelji, tukaj s pravimi traderji delite svoje trgovalne ideje, nasvete in analize, ki vam pripomorejo k bolj zanesljivemu trgovanju. Namesto, da sami trgujete od doma, vam to revolucionarna družabno omrežje, ki se mu je v zadnjih destih letih pridružilo več kot deset milijonov internetnih trgovcev, omogoča, da se povežete z več sto tisočimi trgovci po vsem svetu in skupaj sodelujete v trgovanju in tako povečate možnosti za zaslužek. Tukaj se prikazujejo vse aktivnosti trgovanja v realnem času, ki potekajo preko sistema eToro. S tem, ko postanete član mreže eToro lahko vidite, kaj počnejo najbolj dobičkonosni trgovci na svetu, sledite njihovim poslom in jih kopirate. Kar pomeni, ko nek trgovec ustvari dobiček, imajo lahko drugi trgovci korist od njega z učenjem ali pa preprosto s kopiranjem njegovega trgovanja!

Kopiranje trgovanja je veliko lažje in tudi precej drugačno od običajnega finančnega trgovanja. V družabnem omrežju eToro lahko zanesljive in donosne trgovce veliko lažje prepoznate, saj vam je na voljo vsa njihova statistika trgovanja. Zanesljivi traderji delajo ves čas na zmanjšanju tveganja za izgubo svojega kapitala. Traderji trgujejo s svojim pravim denarjem in je zato tudi vaše trgovanje bolj varno, saj boste vi izgubili svoj denar le v primeru, če bodo hkrati vsi traderji, ki jih kopirate izgubili ves svoj vložen kapital. eToro vas poveže z milijoni drugih traderjev in vam omogoča, da sledite trgovalnim informacijam, sledite svojim priljubljenim traderjem, kopirate posamezne nakupe ali dodelite del svojega trgovalnega računa določenemu trgovcu in se tako na njem izvaja trgovanje povsem avtomatsko.

Izberi najboljšega traderja

To je osrednji zid na katerem se izpisujejo trgovanja v živo. Tukaj lahko vidite trgovalne investicije takoj, ko se zgodijo in tako lahko vidite v živo kaj drugi trgovci kupujejo oziroma prodajajo in tudi kopirate trgovanje s klikom na gumbek “Copy” v spodnjem desnem kotu obvestilnega okenca. Prav tako lahko vsako posamezno trgovanje označite, da vam je všeč, komentirate ali izberete, da boste sledili traderju “Follow”.

Osebni profil vsakega traderja vam omogoča, da lahko zveste veliko informacij o njem. Lahko vidite njegovo statistiko trgovanja, celoten profil, vse odprte pozicije, zgodovino trgovanja, prijatelje in prav tako ves pogovor na njegovem zidu z njim in njegovimi sledilci.

Na desni strani strani profila boste videli dve zelo pomembni funkciji. S klikom na “Follow” boste dodali traderja na svojo Watchlist, kjer imate shranjene vse traderje, ki jih želite opazovati in lahko sledite vsem traderjevim aktivnostim. S klikom na moder gumbek “Copy” boste lahko določili kolikšen delež vašega trgovalnega računa (do 20%) boste namenili avtomatskemu trgovanju temu traderju. To pomeni, kadarkoli bo ta trader odprl kakšno pozicijo, se bo prav tako odprla tudi na vašem trgovalnem računu v razmerju, ki ste ga namenili temu trgovcu. Pomeni, če bo ta trader imel stabilne donose, boste s kopiranjem njega imeli enak uspeh kot on in to samo s klikom na gumbek!

Ko boste kliknili na “Copy” se morate odločiti koliko procentov vašega trgovalnega računa boste namenili trgovanju tega traderja in to potrdite. Od takrat se bodo kopirane pozicije pojavile v zavihku “Portfolio”. Tukaj lahko odprte pozicije opazujete in jih tudi povsem nadzorujete in upravljate. Odprte pozicije lahko torej pustite da se avtomatsko zaprejo, takrat ko jih zapre kopiran trader ali jih pa po želji sami zapremo, dokupimo ali nastavimo kdaj se zaprejo po lastni presoji.

Ti nasveti in navodila vam lahko pomagajo s prvimi koraki vstopiti v vznemirljiv svet internetnega finančnega trgovanja. Vzemite si čas, da spoznate platformo in njene možnosti na demo računu, preden pričnete s pravim denarjem.

Odprite svoj demo trgovalni račun in vadite povsem zastonj in brez obveznosti. Na eToro spletni strani, klikni moder kvadratek Sign Up in se mi pridruži v vznemirljivem svetu družabnega spletnega trgovanja 😉

eToro trgovalna platforma

eToro je online trgovalna platforma s katero lahko dostopate do trgovanja z delnicami poznanih svetovnih blagovnih znamk (kot so Apple, Tesla, Facebook, Google, McDonald…), valutnega trgovanja z vsemi večjimi svetovnimi valutami (ameriški dolar, japonski jen, angleški funt, evropski euro, švicarski frank) – forex trgovanje, blagovnega trgovanja z najpomembnejšimi surovinami (zlato, srebro, nafta), trgovanja s kripto in trgovanja z indexi. Vsaka pozicija, ki jo odprete, bo odprta preko te platforme in se avtomatsko prikazala v “Portfolio”, kjer imate prikazane vso vaše odprto trgovanje in lahko nadzorujete napredek in jo zaprete, kadar želite.

Postopek trgovnja pri eToru je povsem enostaven in ga lahko na hitro preletimo.

Pri izbrani delnici, valiti.. s katero želimo trgovati, kliknemo na Trade in odpre se nam trgovalni okvirček, v katerem nastavimo če želimo valuto kupiti ali prodati in količino denarja, ki ga namenimo temu trejdu. Nastavimo pa lahko že tudi pri kateri vrednosti se bo valuta avtomatsko zaprla v plusu in tako poberemo dobiček.

Ostane še samo, da kliknete na “Set Order” in potrdite nakup. In vam že lahko čestitam, sedaj trgujete in ste postali trgovec v finančnem svetu!

Torej, odpiranje trgovalnih pozicij na platformi je povsem enostavno, če se ti zatakne me pa lahko tudi kadarkoli kontaktiraš!