Kako začeti z trgovanjem v eToro-vem družabnem investicijskem omrežju!

Kot vodilni v družabnem trgovanju, eToro ponuja preprost, pregleden in zanesljiv način trgovanja z delnicami, valutami, zlatom, nafto in indeksi na spletu. Oglejte si, kdo trguje s čim in katere investicije opravlja. Vse to v realnem času. Sledite trgovanju traderjev z najboljšimi rezultati in samodejno kopirajte trgovanje najboljših trgovcev. To je sodoben način trgovanja.

Pridruženih je že več kot 2 milijona uporabnikov po vsem svetu, saj so z preprostim načinom trgovanja, naredili finančni trgi dostopen prav vsem. V družabno trgovalno omrežje se zato vključujejo uspešni trgovci, prav tako kot začetniki, ki jih kopirajo in oboji ustvarjajo profit.

Sledi najboljšim traderjem in naj oni delajo za tebe. V eToro-tovi družabni mreži traderjev lahko vsakdo sodeluje v trgovanju, tudi brez potrebnega znanja in učenja sodobnega internetnega trgovanja z valutami. Pridruži se jim.

Poglej video predstavitev – Kaj je OpeenBook – Družabno trgovalno omrežje internetnih trgovcev iz vsega sveta

eToro OpenBook

eToro OpenBook je družabno omrežje, podobno kot so Facebook, Twitter, YouTube… Razlika je v tem, da si namesto slik, komentarjev in lajkov z vašimi simpatijami in prijatelji, tukaj s pravimi traderji delite svoje trgovalne ideje, nasvete in analize, ki vam pripomorejo k bolj zanesljivemu trgovanju. Namesto, da sami trgujete od doma, vam to revolucionarna družabno omrežje, ki se mu je v zadnjih petih letih pridružilo več kot dva milijona internetnih trgovcev, omogoča, da se povežete z več sto tisočimi trgovci po vsem svetu in skupaj sodelujete v trgovanju in tako povečate možnosti za zaslužek. Tukaj se prikazujejo vse aktivnosti trgovanja v realnem času, ki potekajo preko sistema eToro. S tem, ko postanete član mreže OpenBook lahko vidite, kaj počnejo najbolj dobičkonosni trgovci na svetu, sledite njihovim poslom in jih kopirate. Kar pomeni, ko nek trgovec ustvari dobiček, imajo lahko drugi trgovci korist od njega z učenjem ali pa preprosto s kopiranjem njegovega trgovanja!

Kopiranje trgovanja je veliko lažje in tudi precej drugačno od običajnega finančnega trgovanja. V družabnem omrežju OpenBook lahko zanesljive in donosne trgovce veliko lažje prepoznate, saj vam je na voljo vsa njihova statistika trgovanja. Zanesljivi traderji delajo ves čas na zmanjšanju tveganja za izgubo svojega kapitala. Traderji trgujejo s svojim pravim denarjem in je zato tudi vaše trgovanje bolj varno, saj boste vi izgubili svoj denar le v primeru, če bodo hkrati vsi traderji, ki jih kopirate izgubili ves svoj vložen kapital. OpenBook vas poveže z milijoni drugih traderjev in vam omogoča, da sledite trgovalnim informacijam, sledite svojim priljubljenim traderjem, kopirate posamezne nakupe ali dodelite del svojega trgovalnega računa določenemu trgovcu in se tako na njem izvaja trgovanje povsem avtomatsko.

Najuspešnejši traderji v zadnjem mesecu. Klikni in si oglej statistiko njihovega trgovanja:


To je osrednji zid na katerem se izpisujejo trgovanja v živo. Tukaj lahko vidite trgovalne investicije takoj, ko se zgodijo in tako lahko vidite v živo kaj drugi trgovci kupujejo oziroma prodajajo in tudi kopirate trgovanje s klikom na gumbek “Copy” v spodnjem desnem kotu obvestilnega okenca. Prav tako lahko vsako posamezno trgovanje označite, da vam je všeč, komentirate ali izberete, da boste sledili traderju “Follow”.

Osebni profil vsakega traderja vam omogoča, da lahko zveste veliko informacij o njem. Lahko vidite njegovo statistiko trgovanja, celoten profil, vse odprte pozicije, zgodovino trgovanja, prijatelje in prav tako ves pogovor na njegovem zidu z njim in njegovimi sledilci.

Na levi strani zaslona boste našli dve zelo pomembni funkciji. S klikom na “Follow” boste sledili traderjevim aktivnostim na vaši listi za opazovanje. S klikom na “CopyTrader” boste lahko določili kolikšen delež vašega trgovalnega računa (do 20%) boste namenili avtomatskemu trgovanju temu traderju. To pomeni, kadarkoli bo ta trader odprl kakšno pozicijo, se bo prav tako odprla tudi na vašem trgovalnem računu v razmerju, ki ste ga namenili temu trgovcu. Pomeni, če bo ta trader imel stabilne donose, boste s kopiranjem njega imeli enak uspeh kot on in to samo s klikom na gumbek!

Ko boste kliknili na “CopyTrader” se morate odločiti koliko procentov vašega trgovalnega računa boste namenili trgovanju tega traderja in to potrdite. Od takrat se bodo kopirane pozicije pojavile v zavihku “Open Trades” v trgovalni platformi WebTrader (do katere lahko dostopate s klikom na “WebTrader” v zgornji vrstici), tukaj lahko odprte pozicije opazujete in jih tudi povsem nadzorujete in upravljate. Odprte pozicije lahko torej pustite da se avtomatsko zaprejo, takrat ko jih zapre kopiran trader ali jih pa po želji sami zapremo, dokupimo ali nastavimo kdaj se zaprejo po lastni presoji.

Ti nasveti in navodila vam lahko pomagajo s prvimi koraki vstopiti v vznemirljiv svet internetnega finančnega trgovanja. Vzemite si čas, da spoznate platformo in njene možnosti na demo računu, preden pričnete s pravim denarjem.

Odprite svoj demo trgovalni račun in vadite povsem zastonj in brez obveznosti. Na OpenBook strani, klikni moder kvadratek Sign Up in se mi pridruži v vznemirljivem svetu družabnega valutnega trgovanja 😉

eToro WebTrader

WebTrader je online trgovalna platforma s katero lahko dostopate do trgovanja z delnicami poznanih svetonih blagonih znamk (kot so Apple, Facebook, Google, McDonald…), valutnega trgovanja z vsemi večjimi svetovnimi valutami (ameriški dolar, japonski jen, angleški funt, evropski euro, švicarski frank) – forex trgovanje, blagovnega trgovanja z najpomembnejšimi surovinami (zlato, srebro, nafta) in trgovanja z indexi. Vsaka pozicija, ki jo odprete, bo odprta preko te platforme in se avtomatsko prikazala v “Open Trades”(odprte pozicije) v nadzorni plošči, kjer lahko nastavite njene nastavitve (Stop Loss, Take Profit), nadzorujete napredek in jo zaprete, kadar želite.

Postopek odprtja pozicije v WebTraderju je enostaven in preprost, zato ga lahko na hitro preletimo.

webTrader

V zgornjem levem kotu platforme lahko vidite grafe in vrednosti valut v živo. Za prikaz tehničnega grafa, lahko kliknete na gumbek “Chart” in prikazal se bo glavni okno z grafi, ali pa lahko kliknete na majhno ikonico z grafom zraven vsake valute, za prikaz grafa za določeno valuto, blaga ali indexa. Lahko si nastavite prikaz vrednosti valut v živo z klikom na “Filter” in lahko izberete instrumente za katere želite, da se vam prikazujejo.

Ko izberete instrument s katerim želite trgovati, na primer EUR/USD valutni par, se morate odločiti ga želite kupiti ali prodati (dolga/kratka pozicija) z klikom na velik gumb BUY/SELL na zgornjem sredinskem delu platforme.

Nato se premaknemo na zgornji desni del aplikacije. Dva pomembna parametra še morate nastaviti preden opravite nakup, to je vzvod “Leverage” in količina denarja s katerim želite opraviti nakup “Amount”. Priporočljivo je prav tako, da nastavite Stop Loss(prepreči izgubo) in Take Profit(zapre trgovanje v plusu). Ta dva parametra lahko še prav tako nastavite kasneje, ko je pozicija že odprta v zavihku “Open Trades”. Enako velja za nastavitev “Carry over weekend”(pozicija naj ostane odprta preko vikenda).
Ostane še samo, da kliknete na “Open Trade”, še enkrat lahko pregledate in da ste vse pravilno nastavili in potrdite nakup. In vam že lahko čestitam, sedaj trgujete in ste postali trgovec v finančnem svetu!

Enak postopek je, če želite nastaviti trgovalno naročilo (da se nakup izvrši avtomatsko, ko market doseže željeno ceno) s klikom na gumbek “Order” nad gumbi BUY/SELL. Vsako naročilo, ki ga boste nastavili, se bo prikazovalo v zavihku “Orders” (zavihek zraven “Open Trades”).

Torej, odpiranje trgovalnih pozicij na platformi je povsem enostavno, samo pojdite preko nastavitev iz leve proti desni!