Večina nas spremlja in posluša samo o bitcoinu, v ozadju pa prodira kriptovaluta ripple XRP, ki je postala zelo zanimiva za vlagatelje, saj je njegova vrednost komaj 0.3€, ustvarja ogromno prometa in hitro raste.
Leta 2012 je podjetje Ripple Labs ustanovilo valuto ripple XRP in je tako ime ripple hkrati ime podjetja, plačilnega sistema in digitalne valute – kriptovalute.
Ripple je napredno zasnovano plačilna tehnologija, ki jo prevzemajo bančne inštitucije za hitre čezmejne transakcije, ki temelji na blockchain tehnologiji. To je protokol, ki deluje podobno kot plačilni sistem, nakazilo in menjalnica. Omogoča pa transakcije s knjižnimi in blagovnimi valutami ter seveda kriptovalutami. Trenutno se je ripple sistemu pridružilo že preko 200 največjih svetovnih bank,  tako, da se mu obeta svetla prihodnost in bo preživel tudi prihajajoča krizna obdobja.

Vrednost valute XPR se je od januarja do začetka junija 2017 povečala iz 0,006 na 0,39 USD, konec dembra 2017 pa je že na 1,10 USD. Trenutno je na 0.3 USD in se do konca leta pričakuje rast vsaj na 3 USD

XRP je prihodnost, saj ima namen omogočiti finančnim institucijam čezmejne transakcije hitreje in z nižjimi stroški, kot s tem sistemom, ki ga uporabljajo sedaj.

Najhitreje lahko kupite ripple XRP pri Etoru, saj je zaradi velikega navala pri večini spletnih menjalnic potrebno čakati kar nekaj časa, da vam odobrijo na novo odprt račun.
Povezava do odprtja trgovalnega računa pri Etoru je –