Kje in kako kupiti ali trgovati z kriptovalutami Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin, Dogecoin, Dash in drugimi?

Kriptovalute, med katerimi so najbolj popularne Bitcoin – BTC, Ethereum – ETH, Litecoin – LTC, Dash – DASH, Ripple – XRP, Dogecoin –  DOGE in še veliko drugih, so postale povsem preprosto dostopne za nakup in trgovanje ravno tako kot vse ostale svetovne valute.
Nakup Bitcoina lahko opravimo preko trgovalnih portalov kot so Bitstamp, Coinbase, Poloniex, Kraken, BitTrex in še v veliko drugih spletnih menjalnic.
Ker je to virtualna – elektronska valuta, je ne morete imeti shranjene v fizični obliki, kot imamo evre, ampak mora biti shranjena v elektronski obliki. Možnih načinov je več: Na programski denarnici, torej na trdem disku računalnika ali pri katerem izmed ponudnikov spletnih denarnic v “oblaku” ali digitalna denarnica za shranjevanje kriptovalute v obliki USB ključa.
Pri shranjevanju virtualnih valut je potrebno biti zelo previden, saj so tudi v Sloveniji že znani primeri vdorov hekerjev in kraje Bitcoinov.

Kako najhitreje in najceneje priti do vseh najbolj popularnih in trgovanih kriptovalut brez provizije?
BitCoin je že možno kupiti na bankomatih po sloveniji in tudi Petrolovih bencinskih servisih, vendar je potrebno ob nakupu plačati kar precej visoko provizijo, zato je zanimivo, da so pred kratkim trgovanje z kriptovalutami sprejele tudi številne spletne trgovalne platforme. Zakaj bi za nakup BitCoin in drugih valut izbrali ravno Etoro trgovalno platformo?
– Ker nudi zelo dobre in ugodne pogoje. Deluje kot prava menjalnica in imajo razliko samo v nakupni in prodajni ceni.
– Izbrano valuto lahko dobite takoj po nakupni ceni!
– Možnost vplačila na trgovalni račun z PaySafe kartico, PayPal-om, Skrill/Moneybookers, VISA Electron in drugimi karticami Visa in MasterCard
– Povsem varno trgovanje, saj je Etoro vodilni v spletnem trgovanju že od leta 2006

No pred kratim sem se tudi jaz preizkusila s kriptovalutami in lahko rečem, da je najbolj enostaven način za nakup in trgovanje z Bitcoini in ostalimi virtualnimi valutami res kar na Etorotovi trgovalni platformi.
Sama največ trgujem z valutami, zlatom, nafto ter delnicami svetovno znanih podjetij, sedaj sem pa končno tudi jaz pričela trgovati tudi s kriptovalutami. Najbolj všeč mi je to, da lahko svoja sredstva vedno usmerim tja kjer je največji potencial in nisem omejena v trgovanju (trenutno največ vlagam in trgujem z Bitcoin, Ethereum, Litecoin in Ripple (XRP – katerega tehnologijo uporabljajo tudi banke)

Spominjam se, da so pred pol leta, ko je bil BitCoin po 3.000 na veliko govorili da je to vrh in so prodajali. Kmalu so se tisti, ki niso prodali smejali in so pri 5.000 govorili: Hahahah lej in so mi pri 3.000 vsi govorili naj prodam :). No jaz sem na ta vlak vstopila šele pri 8.000 in sem malo cvikala, ali bomo šli navzdol ali bo vendarle kaj dobička. Sedaj je pa že na 16.500, tako da sem v dobrem mesecu priigrala dobrih 100% dobička 🙂

Kako bo v naprej pa ne vem…. Nekateri napovedujejo črn scenarij in da bo kmalu vse skupaj propadlo, večina jih pa še vedno kupuje, napovedujejo da bo prihodnje leto na 50.000 in se smejijo bojazljivcem… Tako da je odločitev na vsakem posamezniku kako se odloči, kupiti ali prodati, to je zdaj vprašanje.

Je pa zanimivo, da je naraslo povpraševanje tudi po drugih kriptovalutah, ki še imajo majhno vrednost, kot je recimo Ripple – XRP, ki ima trenutno vrednost 0.75 dolarja vendar tudi vsak dan raste in z njimi tudi premoženje vlagateljev. Jaz sem ga kupila na Etorovi trgovalni platformi pred dvema tednoma, ko je bil po 0.22 in že dvignila 200% dobiček 😉

Trgovalni račun pri Etoru si lahko odpreš tukaj in takoj pričneš z nakupi in trgovanjem: Klikni in odpri trgovalni račun

67% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.