Upravljalni račun – Managed account

Imaš odprt trgovalni račun in trguješ in ti ne gre in ne gre v plus? Bi rad trgoval pa se nimaš časa pogljabljati v vse novosti in skrivnosti trgovanja?

Upravljalni račun je navaden trgovalni račun, na katerem lahko sami trgujemo ali ga ponudimo v upravljanje kateremu dobremu trejderju in tako postane upravljan s strani določenega trejderja na valutnem trgu. Kaj to pomeni? To pomeni, da odprete trgovalni račun, ki bo seveda na vaše ime. Do tega računa imate nato dostop samo vi. Kaj je največja prednost tega? Da imate vseskozi vpogled v vaš račun in prav tako dostop do vašega denarja. Tu ni nikakršne vezave, denar je vse skozi likviden in imate vedno dostop do njega in ga lahko dvignete kadarkoli želite. Dvignete lahko samo del, recimo dobiček, ali pa v celoti, čisto po vaši izbiri. Ta trejder, ki upravlja z vašim računom (trguje na valutnem trgu), pa nikakor ne more priti do vašega denarja. Se pravi, ne more dvigniti vašega denarja ali kar koli drugega. Vaš denar je vseskozi na trgovalnem računu pri vašem izbrenem brokerju ali banki. Polek tega pa imate vi vseskozi vpogled v vaš račun, 24 ur na dan in lahko vseskozi spremljate kaj se dogaja na vašem računu in katere pozicije kupuje oziroma prodaja vaš izbrani trgovec. Dejansko pa ta trader ne trguje direktno na vašem računu, ampak na svojem trgovalnem računu, na katerem ima naložen svoj lasten denar. Torej se njegovo trgovanje na njegovem lastnem računu avtomatsko izvaja tudi na vašem računu.
Pri tem pa je trejderjev zaslužek to, kar je on ustvaril na lastnem računu in del dobička, ki ga je ustvaril vam. V primeru. če trguje trejder negativno, izgublja svoj lasten denar in nobene provizije ne dobi od vas, zato ker provizijo dobi samo, če vam je ustvaril dobiček. Vprimeru, če ni na vašem računu pozitivnega donosa, vas to upravljanje povsem nič ne stane, niti ne plačate nobene provizije, niti brokerju pri katerem imate odprt račun, niti trejderju s katerim ste se povezali. Tako, da edina možnost, da ste ob denar je, če trejder, ki ste ga izbrali, izgubi ves denar na svojem računu. Torej tudi ta trejder, ki ga izberete, da trguje za vas, tvega svoj lasten denar in ne samo vašega in mu seveda ni vseeno, če bo pridelal izgubo.

Marec 2020:
Statistika trgovanja enega najzanesljivejših traderjev kar jih poznam:

Kontaktiraj me za podrobnosti, če imaš ali želiš trgovalni račun s podobnim donosom: